63 Nayanmars Name List in Tamil and English
The legendary Nayanars were a group of 63 saints devoted to Lord Shiva who lived during the 6th to 8th centuries CE. Among them, Gnanasampandar, Appar and Sundarar (often called “the trio”) are worshipped as saints through their images in South Indian temples.
S. No. | பெயர் | Name |
1 | அதிபத்த நாயனார் | Adipattha Nayanar |
2 | ஐயடிகள் காடவர்கோன் நாயனார் | Aiyadigal Kadavarkon Nayanar |
3 | அமர்நீதி நாயனார் | Amaraneedi Nayanar |
4 | ஆனாய நாயனார் | Anaya Nayanar |
5 | அப்பூதி அடிகள் நாயனார் | Appuddi Nayanar |
6 | அரிவாள் தாய நாயனார் | Arivattaya Nayanar |
7 | சண்டேசுவர நாயனார் | Chandesvara Nayanar |
8 | செராமான் பெருமாள் நாயனார் | Cheraman Perumal Nayanar |
9 | தண்டியடிகள் நாயனார் | Dandi Adigal Nayanar |
10 | ஏனாதிநாத நாயனார் | Enadinatha Nayanar |
11 | எறிபத்த நாயனார் | Eripatha Nayanar |
12 | ஏயர்கோன் கலிக்காம நாயனார் | Eyarkon Kalikama Nayanar |
13 | கணநாத நாயனார் | Gananatha Nayanar |
14 | இடங்கழி நாயனார் | Idangazhi Nayanar |
15 | இளையான்குடி மாறநாயனார் | Ilayankudi Mara Nayanar |
16 | இசை ஞானியார் | Isaijnaniyar |
17 | இயற்பகை நாயனார் | Iyarpahai Nayanar |
18 | கலிய நாயனார் | Kalia Nayanar |
19 | கலிக்கம்ப நாயனார் | Kalikamba Nayanar |
20 | கணம்புல்ல நாயனார் | Kanampulla Nayanar |
21 | கண்ணப்ப நாயனார் | Kannappa Nayanar |
22 | காரைக்கால் அம்மையார் | Karaikal Ammaiyar |
23 | காரி நாயனார் | Kari Nayanar |
24 | கழற்சிங்க நாயனார் | Kazharsinga Nayanar |
25 | கோச்செங்கட் சோழ நாயனார் | Kochengat Chola Nayanar |
26 | கூற்றுவ நாயனார் | Kootruva Nayanar |
27 | கோட்புலி நாயனார் | Kotpuli Nayanar |
28 | குலச்சிறை நாயனார் | Kulacchirai Nayanar |
29 | குங்குலியக் கலய நாயனார் | Kungiliya Kalaya Nayanar |
30 | மெய்ப்பொருள் நாயனார் | Maiporul Nayanar |
31 | மானக்கஞ்சாற நாயனார் | Manakanchara Nayanar |
32 | மங்கையர்க்கரசியார் | Mangayarkarasiyar |
33 | முனையடுவார் நாயனார் | Munaiyaduvar Nayanar |
34 | மூர்க்க நாயனார் | Murkha Nayanar |
35 | மூர்த்தி நாயனார் | Murthi Nayanar |
36 | முருக நாயனார் | Muruga Nayanar |
37 | நமிநந்தியடிகள் நாயனார் | Nami Nandi Adigal |
38 | நரசிங்க முனையரைய நாயனார் | Narasinga Muniyaraiyar |
39 | நேச நாயனார் | Nesa Nayanar |
40 | நின்றசீர் நெடுமாற நாயனார் | Ninra Seer Nedumara Nayanar |
41 | பெருமிழலைக் குறும்ப நாயனார் | Perumizhalai Kurumba Nayanar |
42 | புகழ்ச்சோழ நாயனார் | Pugal Chola Nayanar |
43 | புகழ்த்துணை நாயனார் | Pugazh Tunai Nayanar |
44 | பூசலார் நாயனார் | Pusalar Nayanar |
45 | உருத்திர பசுபதி நாயனார் | Rudra Pasupathi Nayanar |
46 | சடைய நாயனார் | Sadaya Nayanar |
47 | சாக்கிய நாயனார் | Sakkiya Nayanar |
48 | சத்தி நாயனார் | Satti Nayanar |
49 | செருத்துணை நாயனார் | Seruthunai Nayanar |
50 | சிறப்புலி நாயனார் | Sirappuli Nayanar |
51 | சிறுத்தொண்ட நாயனார் | Siruthonda Nayanar |
52 | சோமாசி மாற நாயனார் | Somasira Nayanar |
53 | சுந்தரர் | Sundaramurthi Nayanar |
54 | திருஞான சம்பந்த மூர்த்தி நாயனார் | Tirugyanan Sambandar |
55 | திருக்குறிப்புத் தொண்ட நாயனார் | Tiru Kurippu Thonda Nayanar |
56 | திருமூல நாயனார் | Tirumula Nayanar |
57 | திருநாளைப் போவார் நாயனார் | Tiru Nalai Povar Nayanar |
58 | திருநீலகண்ட நாயனார் | Tiru Neelakanta Nayanar |
59 | நீலகண்ட யாழ்ப்பாண நாயனார் | Tiru Neelakanta Yazhpanar |
60 | திருநாவுக்கரசு நாயனார் | Tiru-Navukkarasar Nayanar (a) Appar |
61 | நீல நக்க நாயனார் | Tiruneelanakka Nayanar |
62 | வாயிலார் நாயனார் | Vayilar Nayanar |
63 | விறல்மிண்ட நாயனார் | Viralminda Nayanar |